Binnenkort

18 aug
BBT 9 2024
zondag 18 augustus
25 aug
Clubtrial 8 2024
zondag 25 augustus

Het feit dat je op deze pagina terecht bent gekomen wil zeggen dat je óf al wat van trial af weet óf toch minimaal bent geïnteresseerd in trialrijden. Daarom een korte uitleg wat trial rijden zo'n beetje inhoudt.

Trial rijden wil eigenlijk zeggen: Het overwinnen van natuurlijke of kunstmatige obstakels met de motorfiets.

Daarbij valt te denken aan een simpel zandheuveltje tot aan dikke omgevallen boomstammen en in kunstmatige vorm van een spoorwegbielsje tot een auto overdwars pakken. Dat laatste klinkt voor de onbekenden in de sport misschien ongelooflijk, maar ik kan u verzekeren dat dat zeker voor de wat geoefender rijders, geen enkel probleem is. Toch lijkt het ons verstandiger om wat rustiger te beginnen, en ons terreintje in de Europoort te Rotterdam biedt daar dan ook alle gelegenheid toe.

Op ons terreintje liggen vele natuurlijke "non-stops" als kleine en grote heuvels en kuilen, boomstammen etc. Ook gebouwde obstakels als trappen en haakse opstappen zijn ruimschoots aanwezig om de kunsten van het trialrijden op te leren en uit te breiden. Zowel de beginnende als de gevorderde rijder zal hier zeker aan zijn of haar trekken komen.

Zo'n 10 x per jaar worden er clubwedstrijden gehouden om de krachten op gezellige en sportieve wijze met elkaar te meten. Deze wedstrijden resulteren uiteindelijk in een clubkampioenschap. Daarnaast worden er nog een aantal regio georiënteerde wedstrijden gereden.

In die wedstrijden worden de "non-stops" uitgezet met lint, wat dan een kort parcourtje vormt over de verschillende obstakels. Het is hierbij zaak om dit parcourtje te rijden zonder je voeten aan de grond te zetten. Voor elke voet of andere vorm van steun krijg je strafpunten, zo ook voor het kapotrijden van het lint. De volledige regels beslaan een hele pagina, dus die laat ik hier achterwege.

Kom een keer rijden en dan brengen we je zo nodig verder op de hoogte van alle regels en regeltjes.